Veterinary fascial manipulation

Vidste du, at der er kun 3 godkendte hesteterapeuter i Danmark, der kan bruge Equine Fascial Manipulation metode?

Equine Fascial Manipulation certifikat er lovligt beskyttet, og dets modtagere har gennemgået intensiv træning i to trin (Level I + Level II) i denne metode til at arbejde med heste.
Fascial Manipulation © er en manuel terapeutisk metode, udviklet af Luigi Stecco, en italiensk fysioterapeut, gennem de sidste 40 år. Med fokus på fascia, især den dybe muskulære fascia, betragter det det myofasciale system som et tredimensionelt netværk, der fortsætter overalt i kroppen. Denne metode præsenterer en komplet biomekanisk model, der holder nøglen til at forstå fasciens rolle i bevægeapparatet.

Hovedprincippet for metoden ligger i identifikation og lokalisering af områder med fasciabegrænsning, forbundet med begrænsede bevægelser. Når en begrænset eller smertefuld bevægelse er identificeret, impliceres et specifikt punkt på fasciaen, og gennem den passende manipulation af denne nøjagtige del af fasciaen kan bevægelsen gendannes.

Hvorfor er det så vigtigt at tage sig af det fasciale system?

I betragtning af dets innervation og dens flerlagsstruktur er dyb fascia en ideel struktur til at opfatte og derfor hjælpe med at organisere bevægelser. Hver gang en kropsdel ​​bevæger sig i en hvilken som helst given retning i rummet, sker der en spændingsomdannelse inden i det tilsvarende bindevæv. Nerveender, der er indlejret i fascien, stimuleres og producerer nøjagtige retnings- eller rumoplysninger.

Enhver begrænsning i fasciens svævning kunne ændre afferent input og resultere i usammenhængende bevægelse. Det antages, at fascia er involveret i proprioception og perifer motorisk kontrol i strengt samarbejde med centralnervesystemet. Er metoden smertefuld for hesten?

Fascial Manipulation® opfattes som en smertefuld metode af mange mennesker under behandlingen (Denne metode blev oprindeligt designet til mennesker). Imidlertid synes heste at acceptere det pres, som en terapeut bruger, meget godt. Manipulation er stærk og præcis, men den bringer en hurtig lindring til dyret, der nogle gange har fået kompensationer i uger, måneder eller endda år. Derfor er metoden meget effektiv til at gendanne det normale bevægelsesmønster og eliminere posturale problemer relateret til fasciabegrænsning.

Er metoden videnskabeligt bevist?

Fascial Manipulation® er baseret på langsigtede videnskabelige undersøgelser af menneskelige og dyrekadavere. Metoder som fascia-dissektioner, ultralyd, elastografi samt histologiske observationer af fascia kaster et nyt lys på bindevævets rolle i kroppen. Vi begynder nu at forstå, hvor vigtigt dette væv er i håndtering af smerte, opretholdelse af korrekt kropsholdning og balance såvel som i korrekt, sund træning og vedligeholdelse af kropshomeostase.

Behandlinger af heste

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os